Bloc
No tot ho sabem dels electrodomèstics: l’stand by gasta, i molt!

És important conèixer el consum real dels electrodomèstics que utilitzem a casa per gestionar l’estalvi energètic. Però també és important saber que el mode d’espera en els aparells que tenim quan no els utilitzem també gasten. Aparentment no suposen una gran despesa, però si calcules el seu cost anual, és realment considerable.

 

És convenient apagar-los, i fer-ho totalment: si ho fem a nivell de costos econòmics pots arribar a estalviar-te al voltant de 150 €.

 

Adjunto una taula que he trobat per la xarxa i que penso que pot ser de molta utilitat (no sé on estan extretes aquestes dades, però hi podem reflexionar):

 

A la guia de l’estalvi energètic de l’agenda 21 hi podem trobar molts recursos útils. Copso un fragment textual, que trobo interessant:

 

“El consum d’energia primària a Catalunya durant l’any 2000 va sobrepassar els 20,4 milions de tones equivalents de petroli (MTEP); en canvi, el consum final fou de 13,3 MTEP, és a dir, entransformacions d’energia es van perdre més de 7 milions de tones equivalents de petroli.L’eficiència en consum energètic es proposa obtenir el màxim rendiment de cada unitat d’energiautilitzada. Com més eficients siguin els nostres aparells, més energia estalviarem.”

Mitjana (4 Vots)
4567 visites,
Darrers participants
Jordi Bas Posts: 2
Estrelles: 6
Data: 29/07/10
Marc Frontanyà Posts: 1
Estrelles: 5
Data: 28/07/10
Fernando Vega Posts: 1
Estrelles: 4
Data: 28/07/10
Eduard Valencia Posts: 1
Estrelles: 4
Data: 28/07/10
Redacció Butlletí de La Sabina Posts: 5
Estrelles: 27
Data: 26/07/10