Bloc
Les rodes dels cotxes fabricades amb algues verdes que tant molesten els banyistes

A casa llegíem, no fa gaire, un article interessantíssim sobre una investigació feta pel catedràtic Félix Carrasco, de la Universitat de Girona, sobre la utilització d’algues verdes com a substitutes de la sílice amorfa usada en la fabricació pneumàtica.

Ens va semblar increïble, tenint en compte que ningú a casa és enginyer químic! Però el que més ens va sorprendre és el temps que fa que ja existeixen experiències similars i la fiabilitat que tenen les algues, en aquest cas, com a matèria prima dels nous biocatxús. El curiós del cas, era precisament el que exposava Félix Carrasco: el problema per introduir en el mercat uns “biopneumàtics que creixen en el mar” és convéncer als usuaris de la seva fiabibilitat.

La meva parella va qüestionar si realment era aquest el problema, i va comentar que a qui s’ha de convèncer era els fabricants. Llegint una mica més l’article, vam veure que Pirelli havia promocionat aquesta investigació, i l’havia patentat, encara que no l’havia pogut comercialitzar.

Com remarca el catedràtic, la paradoxa és que quan hi ha quelcom nou, encara que estigui “científicament provat”, sigui eficaç, fiable, segur, fins que no eclosiona en la societat, ha de passar molt temps, perquè l’impacte que suposa és molt gran a l’haver de canviar els hàbits dels consumidors. Nosaltres pensem, que no només dels consumidors, també dels grans interessos econòmics que hi ha creats al voltant.

Tot i així..., les empreses dins dels seus plans de responsabilitat social corporativa, no haurien de responsabilitzar-se per aquest marketing mediambiental? Seria una fòrmula en la guanyem tots: l’empresa que comercialitza, l’usuari final, etc. I a casa? Que podem fer perquè es produeixin aquests “canvis d’hàbits” i de forma crítica?
 

 

Mitjana (3 Vots)
3944 visites,
Darrers participants
Jordi Bas Posts: 2
Estrelles: 6
Data: 29/07/10
Marc Frontanyà Posts: 1
Estrelles: 5
Data: 28/07/10
Fernando Vega Posts: 1
Estrelles: 4
Data: 28/07/10
Eduard Valencia Posts: 1
Estrelles: 4
Data: 28/07/10
Redacció Butlletí de La Sabina Posts: 5
Estrelles: 27
Data: 26/07/10