Video picot i anou

Sabina 2.0

Si vols saber una mica més, ens pots seguir aquí també:


 

Patrocinador

Portal patrocinat per:

Estrevistant...

Entrevista destacada

Entrevista a Steve West, Ecòleg per la Universitat d'East Anglia. Guia de Natura i Educador Mediambiental. Autor de 2 llibres propis sobre els ocells de Catalunya (en anglès). Coautor de “Els ocells de la Plana de Lleida”. Director de BirdingInSpain – portal de turisme ornitològic.

 

Redacció La Sabina: Hola Steve, després d’analitzar una mica tota la teva trajectòria naturalista i ornitològica, quins creus que són els reptes actuals?

Steve West: Hola Patrícia. Diria que un repte personal és fer entendre a la gent que els ocells són més que bitxos amb plomes. Vull dir que representen hàbitats, ecosistemes, formes de vida tradicional, cultura rural, biodiversitat i molt més. Formen part de nosaltres, de la nostra identitat i és vital, i en interés propi, que puguessin continuar compartint una mica d’espai en el planeta amb nosaltres.

R: Des del punt de vista del turisme ornitològic, què ens proposaries? Una zona, un itinerari, un racó… Què ens suggereixes?

S: La zona de La Noguera està molt bé! Tens muntanyes, secans i rius i per tant un alt índex de biodiversitat en un espai bastant reduït. Per exemple si vas des de Montsonís als secans de Bellmunt pots veure força espècies d’ocells moltes d’elles emblemàtiques com ara l’àguila cuabarrada, el sisò, el gaig blau, l’esparver cendròs, l’aufrany, etc.

R: Què opinen totes aquelles persones que han vingut a gaudir dels hàbitats i aus que els hi fas descobrir?

S: De vegades les ajudo a obrir els ulls a una altre món, i a partir de la nostra visita es comencen a mirar els ocells i la natura per ells mateixos. Hi ha moltes persones que gaudeixen no només dels ocells si no de tota l’experiència d’estar en uns indrets naturals encantadors; gaudeixen de les vistes, dels sons, olors i d’estar voltats de natura.

R: Has notat algun canvi “actitudinal” i/o de consciència vers la protecció i cura de la nostra biodiversitat?

S: He notat que s’ha assimilat la necessitat de protecció de la biodiversitat com un discurs obligatori en moltes entitats privades i públiques. Això està bé, però em sembla que falta el poder de convicció en moltes esferes i també fa falta més acció urgent i efectiva per parar la pérdua de biodiversitat que estem vivint actualment.

R: Què és el més t’apassiona d’aquest meravellós món de les aus i voldries compartir?

S:El més apassionant és sortir amb tots els sentits disposats a descobrir el món natural que ens envolta. Buscar aquells moments íntims, que només són per nosaltres, i també altres moments i experiències per compartir. Personalment un dels factors que més m’agrada de mirar dels ocells és el de no saber el que t’espera abans de sortir: que sempre hi haurà sorpreses.

Mitjana (6 Vots)
19873 visites,
Idioma

Entrevista destacada

Experiència

Òlives al Castell de Montclar

[ + info ]

Notícia del mes

El primer anellament del voltor negre del Pireneu

[ + info ]