Video picot i anou

Sabina 2.0

Si vols saber una mica més, ens pots seguir aquí també:


 

Patrocinador

Portal patrocinat per:

Experimentant...

Experiència

El passat 7 de maig van néixer les primeres òlives al Castell de Montclar. El castell està situat al poble de Montclar, a la comarca de l'Urgell.

És el castell més antic de la zona, declarat Monument Històric i Artístic de caràcter nacional. Els De Miguel ofereixen la seva fortalesa als visitants ansiosos de viatjar en el temps. Un viatge fins a l’època de la reconquesta. La repoblació cristiana del territori està en joc i el Castell de Montclar defensa la frontera entre la ‘Catalunya Vella’ i la ‘Nova’... La història ha quedat per sempre més, escrita entre les pedres del castell.

I en aquest entorn tan formidable han nascut les òlives. Ramon Orpinell, membre de La Sabina i director de Castells de Lleida, va poder fer el seguiment de les aus nascudes i ens explica que "la gran capacitat reproductora d'aquestes aus tan espectaculars fa que pugui recuperar-se amb relativa rapidesa. Tot i que hi ha molts indrets en que està desapareixent, possiblement degut a la desaparició de velles construccions on aquestes aus acostumen a criar".

Mitjana (4 Vots)
17709 visites,
Idioma

Entrevista destacada

Experiència

Òlives al Castell de Montclar

[ + info ]

Notícia del mes

El primer anellament del voltor negre del Pireneu

[ + info ]