Video picot i anou

Experiència
 • Curs de Fotografia des de Hides


Els aguaits o “hides”, de l'anglès, són la tècnica més  usada per amagar-se al fotografiar animals salvatges. N'hi ha de molts tipus, que podem adaptar a les diferents situacions en què ens trobem al camp. Aprendrem com fer-los i com usar-los.

[ + info ]

Sabina 2.0

Si vols saber una mica més, ens pots seguir aquí també:


 

Patrocinador

Portal patrocinat per:

Guies de natura

Aquest espai està destinat a les guies de natura. Des de guies concretes, fins a dades i informacions útils dels Parcs Naturals de Catalunya.

Departament de medi ambient de la Generalitat de Catalunya

En aquesta pàgina es concentren les informacions relatives a qüestions com la protecció dels animals, el medi, el paisatge i la gestió de recursos com l'aigua i l'energia.

Atlas Natura

Atlas Natura és una Associació de guies de muntanya que organitzen rutes de senderisme esportiu, cultural i de natura per tota Espanya, però sobre tot a Pirineus, Prepirineus i estranger.
 

Andorra la vella

Guia de natura d’Andorr ala vella on es recullen diversos itinneraris per descubrir la natura que envolta aquest territori.
 

 

Parcs Naturals
 

 • Associació d'Amics del Montseny

  L’Associació d'Amics del Montseny, es constituí a Viladrau l’any 1982. Treballa per a la protecció dels usatges forestals i agropecuaris (ADAMO) als qui estimen el Montseny. El Montseny, l'Associació, activitats, premis, monografies i associar-se.
   
 • Associació de Guies Interpretadors del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ( AGIPNAESM )

  El Parc i Estany de Sant Maurici es troba situat a l'extrem nord-occidental de Catalunya en plena serralada dels Pirineus. Guies Interpretadors reconeguts i titulats pel Parc Nacional. Els principals objectius de l'Associació.
   
 • Biblioteca Digital del Parc Natural del Cadí-Moixeró

  Flora i vegetació , gestió, revistes i butlletins, fauna, itineraris, turisme. Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya. Planificació territorial a espais rurals en crisi: la serra del Cadí al Pirineu català.
   
 • Cabeçó d’Or i la Grana, Parc Natural

  Marxa per la declaració del Cabeçó d’Or i la serra la Grana com a Parc. Natural. Marxa de Busot a les Coves del Canelobre. Diumenge 21 de maig de 2006. Eixida a les 9 hores des de l’Ermita de Busot. Convoca la Colla Muntanyenca de Campello.
   
 • Catalunya una Gran Parc - Associació Catalana de Parcs Temàtics

  Fruit de la col•laboració entre diversos parcs temàtics de Catalunya i la Catalunya nord i Llenguadoc. L’integren 11 parcs, 5 a Catalunya i 6 a la Catalunya Nord, donant peu a una àmplia i variada oferta lúdica. Ofertes lúdiques i pedagògiques.
   
 • Consorci de l’Alta Garrotxa - Espai d'interès Natural de l’Alta Garrotxa

  Creat l’any 2000 per protegir i gestió de l’Espai d'interès Natural de l’Alta Garrotxa. Els 11 municipis del PEIN (32.865 h), i Consells Comarcals; la Garrotxa, Alt Empordà i Ripollès. Diputació de Girona i Departament de Medi Ambient i Habitatge.
   
 • El Parc Natural de les Teres del Gaià

  Web del Parc Natural de les Teres del Gaià. El parc comprén els municipis de Els Pallaresos, Torredembarra, La Riera de Gaià, Vespella i Vila-rodona (Tarragonès). Declaracions, cartografia, estudis, imatges, accions, agenda, suport i contacte.
   
 • ElFoix.net

  Web amb informació sobre el el Molí del Foix, l'Aula de Natura, el Jardí Botànic, el Parc del Foix, el turisme i la recuperació ecològica del riu al seu pas pel municipi. Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos.
   
 • Espais Naturals de les Comarques de Girona

  Espais Naturals de les Comarques Gironines. Es tracta d'una guia científica de la Diputació de Girona, de les espècies de la flora i la fauna que viuen en l'actualitat a les comarques de Girona. Espais naturals, fauna i flora.
   
 • La Reserva Puig de Galatzó

  El parc natural es troba al sudoest de Mallorca, a 3,5 km de Puigpunyent. Parc d’aventura en aquest meravellós parc natural, en plena Serra de Tramuntana. Dades de les múltiples activitats esportives, d'esbarjo i integració a la natura que ofereix.
   
 • La Serra de Tramuntana, Parc Natural - GOB

  El GOB proposa declarar-ho Parc Natural. Constitueix l’espai natural més gran i valuós de les Balears. 80.000 h i tot tipus de formacions geològiques, comunitats i espècies vegetals úniques, espècies animals i paisatges excepcionals.
   
 • Les Columbretes - Parcs de la Comunitat Valenciana

  L’arxipèlag més singular i un dels xicotets espais insulars de més interès ecològic de la Mediterrània. Són uns illots i esculls a 30 milles de la costa, 56 km i 4 grups, a cada una de les seues illes: l’Illa Grossa, la Ferrera, la Foradada i el Carallot.
   
 • Les Rodanes - Vilamarxant

  Paratge natural municipal Les Rodanes - Vilamarxant. Espai protegit amb una superfície de 582,97 h, en les Rodanes, al terme municipal de Vilamarxant, a la província de València, amb una franja de protecció establida de 500 m.
   
 • Lo Port - Parc Natural del Ports de Caro

  Massís del Matarranya, Baix Maestrat, Montsià, Baix Ebre i Terra Alta, amb 800 km². Natura; Refugis, dormir, acampar, restaurants, bars, menjar, esports, pobles, excursions, clubs i associacions, comunicacions i pistes, hidrografia, fauna-flora …
   
 • Paisatge Cultural de la Vall del Madriu-Perafita-Claror

  Aquest territori representa prop d’un 10% de la superfície d’Andorra, i es reparteix entre terrenys de les parròquies d’Encamp, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany. una cinquena part del territori andorrà.
    

Idioma
Unitat didàctica
 • Ja tenim la nova unitat didàctica per educació infantil "Els ocells de casa".[ + info ]

Sortida ornitològica
 • Comencen les sortides ornitològiques!

Aquest setembre 2012 la Sabina organitza diverserses caminades i sortides pel Montsec d’Ares per descobrir aquest patrimoni natural. T’hi esperem![ + info ]

La teva comunitat
 • Vols formar part de la Sabina? Vols tenir la teva pròpia comunitat? Apuntat-hi, és gratuït!


[ + info ]

Cursos destacats
 • Descobrir la natura de Ponent.
 • Identificació dels Rapinyaires de Catalunya i de la Península Ibérica.
 • Fotografia d'ocells des d'aguaits (hides).

[ Apunta't ]