Grups de discussió
Combination View Flat View Tree View
Fils de discusió [ Anterior | Següent ]
10 claus pels ecosistemes urbans
toggle
10 claus pels ecosistemes urbans
27/07/10 13:17
A Europa, la immensa majoria de la gent viu en zones urbanes. L’Agència de Desenvolupament Europeu ha publicat un article que intenta generar estratègies davant la pèrdua de biodiversitat, 10 messages for 2010 Urban ecosystems. Què en penseu d’aquestes 10 claus?

Us adjunto l'arxiu.
Arxius adjunts: 10_messages_for_2010_Urban_ecosystems.pdf (1.500,5k)
RE: 10 claus pels ecosistemes urbans
Tags: catalunya, fauna
28/07/10 18:22 com a resposta al missatge Ramon Orpinell.
Bé, sembla un d'aquests típics documents benintencionats que conviden a la reflexió però no concreten gaire ni aporten solucions. De fet no fa gaire honor al seu nom quan ni tan sols aporta els 10 missatges que diu (del contingut n'extrec els 5 que fan de títol).

En tot cas crec que aquest document reflexa bé la capacitat de la UE davant la planificació urbanística: poca o nul·la. Imagino que qui talla el bacallà són les diferents corporacions locals. I sospito que no hi ha una acció coordinada entre les diferents entitats locals en l'expansió de les respectives zones urbanes, sinó que els criteris que regeixen dites expansions estan més pròxims a cubir les expectatives de l'especulador a curt termini.

I el problema no és petit; crec que en els darrers 50 anys, a Catalunya s'ha DOBLAT el territori ocupat per "usos humans". Això vol dir que en 50 anys hem ocupat el mateix espais que s'havia ocupat... des de la prehistòria fins el 1960!!! Evidentment s'hauria de reduir aquest ritme per tal que la pressió de l'activitat humana sobre el territori no forci el deteriorament irreversible de moltes àrees on encara existeix vida salvatge i, en el nostre cas, seguir gaudint de la contemplació de la seva fauna. re cas, seguir gaudint de la contemplació de la seva fauna.